top of page
Clapping Audience

הרצאות להורים ולצוותי הוראה

ההרצאות מותאמות להורים ולצוותי הוראה, והן מתקיימות בתקופת הקורונה בעיקר אונליין, רובן מועברות על ידי אנשים עם מוגבלויות. בסיום כל ההרצאה יתקיים דיון פתוח עם זמן לשאלות.

רשימת ההרצאות מתעדכנת אחת לחודש, נשמח אם תפנו אלינו לקבלת הרשימה העדכנית ביותר.

הרצאה מרתקת המועברת על ידי שימי, המתמודד עם שיתוק מוחין. שימי מספר את סיפור חייו כאדם נכה פיזית,  המכשולים האישיים והחברתיים שעמדו בפניו, והדרך הספורטיבית המופלאה שעשה מהספורט השיקומי ועד לתואר אלוף עולם בכיסאות מירוץ.

שימי מסביר על האופן בו הספורט חיזק אותו פיזית ונפשית, וסייע לו להתגבר על המכשולים שעמדו בפניו. כך, האופי שהספורט בנה  אצלו סייע לו להתגבר על סירובים עד לגיוס לפלס"ר גבעתי ולטיפוס על הר הקלימנג'רו, ואף לקחת חלק בטריאטלונים, באימוני חצי איש הברזל, ובכל דרך בה הוא הולך בחייו.  

שימי משלב את המשתתפים בשאלות מנחות ומפעיל אותם פיזית בהתנסויות של מצבי נכות.

"בגלל המאניה גיליתי את הכישרון שלי, בזכות האנשים שהיו לצידי הצלחתי לממש אותו". 

כשירדן  חוותה משבר נפשי בגיל ההתבגרות (הפרעה דו קוטבית) היא וקרוביה לא ידעו במה מדובר. מנערה רגילה, חברותית, פעילה בצופים וטובה בלימודים, פתאום עולמה הטלטל והיא נדרשה להתמודד עם הבחנה שלא הכירה לפני.

ירדן תספר את סיפורה האישי על התמודדות עם הפרעה דו קוטבית שהתגלתה אצלה בגיל 18.  במסגרת ההרצאה ירדן תספר כיצד ניתן לזהות סימנים של מאניה דיפרסיה,  וכן תשתף באיזה אופן משפחתה וחבריה התמודדו עם הסיטואציה, ובאילו גורמים טיפוליים היא נעזרה במהלך המשבר ואחריו.

ירדן למדה משחק, ולפני משבר נגיף הקורונה שיחקה בבית ליסין ובצוותא. את כישרון המשחק והשירה היא גילתה בזמן שהייתה במאניה, והחלה לפתח אותו כאשר השתקמה לחלוטין.

מה קורה כשנכנסים לחניון והשומר בודק חום? או פותח את הבגאז'? – מוכר לכם?  הצצה אל העולם של אמא לבעל צרכים מיוחדים, בסיטואציות מחיי היום יום, במפגש עם החברה, בסופר, בקניון, בקולנוע במסעדה.

הצצה שהיא לעיתים משעשעת ולעיתים מטלטלת, במטרה להביא ליצירת מודעות חברתית לקבלה הכלה ושילוב של ילדים ואנשים עם צרכים מיוחדים בחברה.

ההרצאה מועברת ע"י דורית – מרצה ,מנחה ומדריכת הורים מוסמכת. M.A  בחינוך ואמא לבעל צרכים מיוחדים.

השפעת הקורונה על המצב הכלכלי בארץ היא הרסנית. כמיליון מובטלים, מתוכם אחוז לא קטן של אנשים עם מוגבלויות, שגם בשגרה רגילה - מתקשים למצוא עבודה. 

ההרצאה מועברת על ידי נורית – בעלת מחלה גנטית הפוגעת במערכת העצבים האוטונומית. נורית היא סופרת שעובדת כמידענית ומנהלת מדיה חברתית עם 20 שנות ניסיון. כמו כן, נורית היא פעילה חברתית שארגנה את כנס העבודה הראשון לאנשים עם מוגבלויות.

אז מה כל כך בעייתי בעולם התעסוקה? מה החסמים? מה הפתרונות? בהרצאה תדבר נורית על  הסיפור האישי שלה כאישה אקדמאית ועובדת עם מוגבלויות; על מצב התעסוקה בארץ ומדוע כל כך קשה למחפשי עבודה עם מוגבלויות; מה הממשלה עושה בנידון? וכמובן - הצעות לפתרונות אפשריים.

נורית היא סופרת ופעילה חברתית בקרב אנשים עם מוגבלויות, בוגרת תואר שני במידענות ובמדיה החברתית, בעצמה מתמודדת עם מחלה גנטית הפוגעת במערכת העצבים האוטונומית. את ההתמודדויות האישיות שלה פתרה רבות באמצעות כתיבה וכן תרומה לקהילה

אחד הנושאים שמעסיקים את נורית הוא היחס והמודעות הלוקה כלפי אנשים עם מוגבלויות, בכל תחומי החיים.

עבור נורית, שינוי המציאות היא שליחות.  עד כה כתבה שלושה ספרים  וטורים אישיים רבים על עצמה ועל החברה. בזמן הרצאה תשתף נורית בחומרים שהיא כותבת והקשרם לפעילות החברתית שלה, במטרה שנהפוך יחד את המצב טוב יותר.

מאחורי הקלעים על סרט דוקו בערוץ 2 - הילה מספרת ומעבירה את סיפורו של שי - בן זוגה ושותפה לחיים.

שי חי בדממה מוחלטת ומתמודד עם השוני כל חייו, איך יגיבו שתי בנותיו הקטנות, כשבעקבות ניתוח יוצא דופן הוא ישמע אותן בפעם הראשונה?

הילה תתאר את תהליך הצבת השתל באוזן, ההתרגשות, ההתמודדות מול המצלמות, החשיפה העולמית. כמובן שכמו בכל סט צילומים יש גם פספוסים והומור מצחיק.

ההרצאה תלווה בתרגום דיבוב עברית לשפת הסימנים הישראלית.

סיפורה האישי של הילה, חירשת מלידה, מורה ומרצה לשפת הסימנים, סטודנטית לחינוך מיוחד וסופרת. נשואה לבעל חירש -מושתל, ואמא לשלושה ילדים שומעים. במפגש תספר הילה על חיי בשני עולמות – עולם השומעים ועולם החירשים, ועל התמודדות משברים עם המגבלה בדרך להצלחה. 

כיצד הצליחה להתגבר על חסמים וקשיים? מתי גילתה את זהותה?

איך חירשת יכולה לשמוע בכי של תינוק? האם חירשת יכולה לשמוע מוזיקה?

איך חירשת מצליחה בחייה? ועוד שאלות רבות המעלות תהייה.

בהרצאה מרתקת תשמעו סיפורים, שישנו לכם את תפיסת המחשבה על עולם החירשים. יהיה מרגש ומלא הומור!

ההרצאה תחל במצגת סיפורים וקטעים מרתקים, בליווי תרגום דיבוב עברית לשפת הסימנים הישראלית. ותמשיך להפעלה חוויתית.

הייטקיסט, ספורטאי אקסטרים וקטוע שתי רגליים מעל הברך - זו התחלת בדיחת "שלושה נכנסים לפאב" או אדם אחד?

גיא - קטוע מגיל 3.5, כתוצאה מפגיעת חיידק טורף. נשוי + 1, בעל תואר ראשון במדעי המחשב, מהנדס בדיקות תוכנה ועוסק בספורט אתגרי מעל עשרים שנה. גיא מצליח, באמצעות הסיפור האישי המרתק שלו, להמחיש עד כמה חשוב לקדם את נושא הנגישות בחברה ובמסלול החיים של כל אחד. 

גיא טוען ש"אין אני ואתם" - לאף אחד אין ביטוח, ולכן חשוב שכל אחד יראה בקידום הנגישות כערך עליון. כמו כן, הוא מספר על חוויותיו וההתמודדיות שלו בענפי הספורט האתגריים בהם הוא עוסק.

סדנה בהשראת המסע של גרג, מחרדה חברתית להופעות בפני קהל והנחיית קבוצות.

גרג התמודד עם חרדה חברתית מתקופת נערותו ועד למחצית שנות ה-20 לחייו, כיום הוא מופיע בפני קהל ואף חונך צעירים וצעירות עם חרדה חברתית.

במהלך ההרצאה גרג ישתף במסעו האישי ויספר מה הוביל לשינוי שעבר. נבין מהי חרדה חברתית - מהם התסמינים, איך זה עלול להתפתח ומה ההבדל בין ביישנות לחרדה חברתית.

מטרת ההרצאה היא לעורר בקרב הורים וצוותי הוראה מודעות לתופעת החרדה החברתית, תופעה נפוצה שבערך 1 מכל 12 אנשים מתמודדים איתה, וכן לאפשר כלים לזיהוי התופעה בקרב ילדים ודרכי ההתמודדות איתה.

סיפורה של טובה - אחות טיפול נמרץ שאיבדה את הכול והמציאה את עצמה מחדש. בשיתוף עם תהפוכות חייה, מעניקה טובה למשתתפים השראה והבנה שבכל רע קיימים ניצוצות של טוב ושאין דבר העומד בפני הרצון.

מאז שהייתה ילדה, חלמה טובה להיות אחות. היא זכתה והגשימה את חלומה וטיפלה באנשים יותר מ-20 שנה. לרוע המזל, חייה וחלומה של טובה התנפצו לרסיסים לאחר שרותקתי לכיסא גלגלים עקב תאונת עבודה. פתאום, באמצע החיים, איבדה טובה את חופש התנועה, את יכולת הפרנסה, והתמודדה עם כאב כרוני שהרפואה לא זיהתה. טובה שקעה בבור עמוק  ושחור – ואף ייחלה למותה. במאבק ארוך וקשה, טיפסה טובה מהבור, באיטיות ובהדרגה, וכיום היא חיה חיים מלאים, מספקים, ומאושרים לצד הכאב והמגבלה.

טובה מציירת אינטואיטיבית - ציורים היוצאים מהנשמה. היא מניחה משטח ציור וצבעים על השולחן, נכנסת למצב תודעתי מנותק, וצוללת לתוך נפשה. טובה לא מתכננת מה תצייר, והיא תמיד מופתעת מהתוצאה. 

ההרצאה תועבר על ידי גלית, עיוורת מלידה. גלית מספרת את סיפור החיים שלה – משנות הילדות שלה כילדה עיוורת שהשתלבה במסגרות החינוך הרגילות, דרך השירות הלאומי שלה, ועד השתלבותה בשוק העבודה כאדם בוגר. גלית משתפת בהצלחות, האתגרים ובהתמודדויות. בין היתר, גלית מדגימה בזמן השיחה שימוש בעזרים טכנולוגיים שמסייעים לה לקיים חיים נורמטיביים, ולהשתלב בעולם העבודה. גלית קיבלה החלטה בחייה להסתכל תמיד על חצי הכוס המלאה, למרות העיוורון. היא מהווה דוגמא לכך שכל אדם, לא משנה מהו הרקע ממנו הוא מגיע או עם איזו מוגבלות הוא מתמודד - יכול לקחת אחריות על עצמו ועל חייו, כל עוד הוא מתרכז בטוב שיש לעולם להציע לו.

bottom of page